Nok syting og klaging fra single i Norge. På tide å ta grep.

For ikke så lenge siden var det klaging over kvinner på Tinder som ikke vil snakke med lave menn. Nå klages det over hvor mye dårlige menn det er der ute og hvorfor det skal være så vanskelig å finne en eneste bra mann. Jeg har lyst til å fortelle dere at mens hylekoret klager over at det ikke finnes bra single, eller disse stakkars ufrivillig single har behov for å snakke om hvor urettferdig behandlet de føler seg, så sitter det altså en halv million flotte mennesker der ute som hele tiden blir målt og ikke funnet bra nok, av de som klager.

Lise har skrevet kronikk hos NRK om hvor dårlige menn det er på Tinder. Jeg har en litt annen mening enn henne og mulighet en litt bedre oversikt over de single i Norge også. FOTO: CATRINE SØRENG /NRK

Hva er det EGENTLIG du ser etter?

La oss være litt ærlige her, og ta for oss hva kjærlighet og partnerskap egentlig handler om, og hva det er disse klagerne leter etter som de aldri finner.

Kjærlighet handler om å elske og bli elsket. Det handler om en trygghet i form av gjensidig kjærlighet basert på følelser skapt fordi vi ser verdien av hverandre.

Verdien av mennesker har endret seg enormt de siste 100 årene. Det har også gjort det litt mer komplisert og finne en livspartner. Det handler ikke lenger om hvem du er, og hva du kan bidra med i en relasjon, men ofte handler det mer om hvor du ligger på attraktivitetskalaen.

Menn har høyest verdi hvis de er kjekke, har mye penger og høy sosial status. Kvinner hvis de er smilende, ukompliserte og pene. Det er faktum, desverre. Det nytter ikke å skrike og hyle om hvor urettferdig det er, når man ikke er på topp 10. Det har seg nemlig slik at det er VI som velger hva som blir satt høyt opp på attraktivitetskalaen.

Det er vi som skaper attraksjonsskalaen, og ved å velge bort de som ikke anses som attraktive ved første øyekast, opprettholder vi den skalaen videre.

Jeg er sikker på at Lise kunne funnet denne fine menneskelige kontakten med haugevis av menn på Tinder. Menn som ville se henne, respektere henne og beundre henne. Ikke for det hun har, men for den hun er. Men jeg er like sikker på at hun ikke ville sett verdien av de som ville sett verdien av henne. Det er DER problemet ligger, ikke hos mennene. Hun er ikke i stand til å gå vekk fra det drømmebilde hun har av mr right, slik at hun faktisk kan se at mr right for henne er overalt hele tiden.

Single blir forbigått hver dag. Det er som om 500.000 single er usynlige, fordi de ikke innehar det perfekte utseende eller den spennende profilen som virker tiltrekkende ved første øyekast. Vi lever i et bruk og kast samfunn som også har innvirkning på våre relasjoner.

De lange listene over egenskaper som skal innehas er bare laget for å skåne oss fra å bli såret. Vi er livredde for å miste kontrollen og forelske oss i noen som ikke vil ha oss, men vi er også livredde for å virkelig bli elsket av noen som ser oss, fordi vi ikke er stolte av det vi ser i oss selv.

Det merkeligste av alt er at de som hyler høyest, ofte også er de som har mest å ta tak i. De 500.000 andre har sine issues de også, men de er mer villige til å la disse være synlige og bearbeide de eller så bryr de seg ikke så mye om de. De er mer opptatt av helhet og den fantastiske ubetingede kjærligheten.

Vi snakker om at kvinner skal senke kravene, men sannheten er at kravene ikke skal senkes men endres. Man skal fortsatt se sin verdi og finne en partner som har de samme ønskene for livet som en selv har. Men de viktige tingene må komme mer i fokus. Som ekte kjærlighet, respekt og beundring.

Alt det andre vaset vi gjemmer oss bak bør hives i søpla. Da vil de gode fine og flotte single komme til synet. De som innehar gode følelser som trygghet og kjærlighet.

Latterfylte dager og god kommunikasjon. Beundring og respekt for den vi er. De viktige tingene når man skal få en relasjon til å fungere år etter år.

Kom igjen nå. Begynn å virkelig SE menneskene du treffer på din vei. Still dem gode spørsmål og vis interesse for å bli kjent med dem, ikke bare på det overfladiske men helt ned i dypet.

Det er så utrolig mange flotte mennesker der ute som vil være fantastiske kjæreste og livspartnere, bare man begynner å virkelig se.

2 thoughts on “Nok syting og klaging fra single i Norge. På tide å ta grep.”

  1. Wow! Flott skrevet, Ane 😊 Det du beskrevet her er hva som plager samfunnet i dag. Så har vi alle en usynlig ryggsekk, som varierer meg størrelse, vekt og innhold. Finn først ut om du kan kombinere innholdet i denne ryggsekken med den du har i din egen. Vi glemmer også at, når vi først har funnet en partner, så må forholde pleies med kjærlighet, likeverd og gjensidig respekt 24/7.

    1. Takk Anthony. Skulle bare ønske flere forstod dette. Del gjerne posten min eller tips andre om den. Hvem vet, kanskje flere vokner opp og forstår realiteten?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *