Hvordan dere er når dere krangler, avgjør om forholdet kan overleve.

Mange som leter etter en kjæreste leter etter noen som er lik som en selv. Samme utdannelse. Samme musikksmak. Samme omgangskrets. Samme holdninger og verdier. Vi føler at dette er lurt for å finne noen som vi kan være sammen med på lang sikt. Men er det det? Er det disse tingene som betyr noe når det virkelig gjelder og som skaper et forhold som varer. En langvarig relasjon som varer over tid? Gjennom livskriser og uforutsette begivenheter. Jeg tror ikke det.

Det er sjeldent manglende kjærlighet, som er årsaken til brudd. Våre hensyn til partnerens emosjonelle behov og hvordan vi krangler har ofte stor betydning for om et forhold vil vare.

Når uenighetene oppstår og det smeller.

La oss sette forholde vårt i perspektiv som om det var en bedrift som skulle drives. La oss sette forelskelsen og de gode følelsene til side og tenke langsiktig. Hvordan dette virkelig er når vi fjerner alle de rosa skyene og sommerfuglene i magen over å ha møtt noen man har god kjemi med og gleder seg til å treffe igjen.

Når vi leter etter noen å drive business med, så leter vi etter noen som passer til å være med oss som partner, for bedriften sin del. Vi har fokus på å skape en bedrift som fungerer over lang sikt. Som overlever finansielle kriser eller andre kriser som oppstår.

Hva om vi tenkte litt mer som det når vi så etter en kjæreste? At forholdet i seg selv fikk litt mer fokus. Hvis du skal skape et forhold som varer, hvem er det som passer til deg da?

Når jeg leter etter en kjæreste til mine kunder har jeg alltid forholdet AS i tankene. Hvem er kunden min og hva slags partner trenger kunden min for å ha det bra, på lang sikt. Hva må til for at dette forholdet skal kunne vare og være fint, for dem begge to.

Det viktigste for meg er ikke hvordan denne partneren er når ting er bra. Da har hun som regel full kontroll selv, og takler livet utrolig bra. (Mine kunder er fantastiske mennesker som har det bra med seg selv, trives med livet, og når de har det bra, så er alt egentlig veldig bra. )

Men hva når hun ikke har det bra? Hva er det hun trenger Hva er det hun trenger når en livskrise oppstår? Hvordan er hun når partneren får en livskrise og hva trenger han? (Og jeg skriver hun og han her fordi mine kunder er i hovedsak heterofile kvinner som ikke vil være på nettet eller som ikke finner en passende mann via nettet)

Hva vi trenger når vi ikke har det bra, er så utrolig mye viktigere enn hva vi trenger når vi har det bra. Vi leter etter en partner som vi kan ha et fint liv med, men egentlig bør vi lete etter en partner som vil redde situasjonen når krisa oppstår.

Det er når du står der kjempefrustrert at du trenger støtte. Det er når partneren din har gjort noe som sårer deg, du trenger å føle deg elsket og sett. Det er når du tør å være sårbar og dele noe som er vondt for deg, du trenger trygghet og omsorg.

Et forhold ryker når vi ikke forstår den andres behov. Når vi ikke er tilstede for hverandre. Når vi gjør noe som sårer partneren som vi ikke klarer å fikse følelsene rundt i ettertid.

De fleste av oss gjør en jobb med forholdet når ting er bra, og forventer at det blir satt pris på når ting er dårlig. Det funker ikke sånn. Vi mennesker funker ikke sånn. Det hjelper ikke at du har vært tilstede for partneren din flere ganger i uka ved å sende fine meldinger eller ta oppvasken, eller gi henne ros for noe hun har gjort, hvis du gjør noe som sårer henne og ikke hjelper henne føle seg bedre igjen.

Hvordan vi takler partnerens følelser og hvordan vi krangler med hverandre har stor betydning for forholdet AS. Det har større betydning enn at hverdagen fungerer og at vi elsker hverandre totalt sett. Hvis vi ikke klarer å elske partneren når det virkelig trengs så nytter det ikke.

Så når du skal ut å lete etter en partner, hva bør du lete etter ?

Let etter noen som vil kunne gjøre kranglingen lettere og tryggheten i deg større, når det virkelig er behov for det.

Hvordan gjør du det? Det handler om den du er, og de behovene du har når du er frustrert.

Hvem er du når du blir frustrert? Hvordan reagerer du når du oppdager noe som sårer deg? Hva trenger du fra partneren din i det øyeblikket?

Pass på at du tar ansvar for dine handlinger, men se også etter en partner som tar ansvar for sine. Begge må kunne stå for det de gjør. Være ærlige om det som har skjedd og følelsene det har skapt. Ta ansvar for de følelsene som skapes og vise forståelse for handlingen som er blitt gjort.

Let etter noen som er god på å forklare hvilke behov han eller hun har når personen blir såret, frustrert eller en livskrise oppstår, slik at du vet hvordan du bør håndtere dette på best mulig måte når det skjer.

Lykke til i letingen!

PS: Hvis du synes det å finne en kjæreste er vanskelig. Send meg en mail på ane@anehagen.no kanskje jeg kan hjelpe deg litt eller mye på veien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *