Er du romantisk kompetent? Sjekk dette for å se om du faktisk egner deg i en relasjon med noen.

For noen uker siden oppdaget jeg noe som virkelig gav meg en aha opplevelse når det kommer til relasjoner og oss mennesker. Et verktøy som kan brukes både for å gjøre seg selv klar for en relasjon, men også for å kunne få en relasjon til å vare og bli bedre. Det å være romantisk kompetent er vesentlig og noe alle burde tatt en eksamen i, og gjennom denne artikkelen vil jeg fortelle hva det innebærer og gi deg verktøy du trenger for å kunne bli det.

Hvorfor er det viktig å være romantisk kompetent?

Vi kan vel være enige i at det å være i relasjon med andre mennesker er ikke en enkel sak, eller? Jeg har iallefall gjennom 20 år innsett at det ikke bare er å leve, og så har man det bra sammen med andre mennesker. Vi mennesker er så utrolig forskjellige og har så mange forskjellige væremåter. Det hvor en person kan være veldig rolig er en annen veldig aktiv. Noen er selvbevisste, mens andre er flinkere til å være bevisste på andre. Vi formes gjennom hele livet og vi formes av forskjellige elementer ut i fra den vi er og hvordan livet utfolder seg.

Det er utrolig spennende, men det er også til tider slitsomt å forholde seg til andre mennesker. Ved å ha en viss kompetanse når det kommer til relasjoner blir det enklere og ofte hyggeligere.

Vi er født inn i familie. Vi treffer mennesker via barnehage, skole og arbeidsplass. Mange av oss får oss også kjæreste. Det å være i relasjon med andre er altså noe vi kanskje bare må innfinne oss med at vi må. Nettopp pga dette kan det være lurt å være kompetent i forhold til relasjoner.

Romantisk kompetente mennesker finner kjærligheten raskere og har større sjanse for at relasjonen varer.

Det å ha en forståelse og respekt for forskjellene i oss, og lære oss å kommunisere på en god måte har en stor betydning for vår egen og andres velvære. Klarer vi å kommunisere på en god måte unngår mange unødvendige konflikter og klarer å balansere relasjoner som kunne påvirket oss veldig negativt

Sikre deg mot dårlige relasjoner.

Det er veldig lett å bare hive seg ut i forhold. Det er faktisk det de fleste av oss gjør. Dette gjør vi fordi vi aldri har blitt opplært rundt romantiske relasjoner. På samme måte som vi egentlig ikke har blitt opplært i kommunikasjon. Det er ingen som har fortalt oss hva som er viktig og nyttig å tenke over når det kommer til romantiske relasjoner, på samme måte som når vi f.eks skal finne oss en ny jobb, eller et nytt sted å bo.

Vi bruker faktisk mer tid på å finne ut om en jobb passer til oss, enn om en partner passer til oss. Det handler ikke om at vi ikke bruker fornuft når vi skal velge en partner slik vi gjør når vi skal velge en jobb, men vi vet bare ikke hva som er fornuftig og ikke når det kommer til en romantisk relasjon. Det føles bra, så da blir det sikkert bra. Men sannheten er jo at det blir det jo ofte ikke.

Det å være romantisk kompetent handler om å være bevisst på hvem du er, hva du trenger i en relasjon og ha god kompetanse på relasjoner og hva det innebærer.

Jo mer sammensatt du er som menneske, jo viktigere er det med romantisk kompetanse. Ingen relasjoner vil noen ganger være perfekte, på samme måte som ingen mennesker er perfekte, men er du romantisk kompetent vil relasjonen du til slutt går inn i være mye mer stabil og trygg og fin, du kanskje har opplevd tidligere.

Dere vil sammen være i stand til å takle de utfordringene som eventuelt vil komme, og relasjonen deres vil bare bli bedre og bedre.

Det er utrolig viktig å få frem at romantisk kompetanse er noe man bør ha FØR man inngår en relasjon. Bevissthet rundt hvilke elementer du er god på og mindre god på er utrolig viktig for å få til den gode kommunikasjonen dere i mellom.

Les mer om romantisk kompetanse og elementene i det her:

ROMANTISK KOMPETANSE

Nederst på den siden vil du også kunne be om mer informasjon, få muligheten til å delta på foredrag og kurs om tema og mye mer.

5 thoughts on “Er du romantisk kompetent? Sjekk dette for å se om du faktisk egner deg i en relasjon med noen.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *