Dette glemmer vi om attraksjon når vi skal finne kjærligheten.

Både kvinner og menn har blitt mer bevisst når det kommer til viktigheten rundt attraksjon når de skal finne en partner. Samtidig er vi fortsatt for dårlige til å vektlegge den attraksjonen som skapes på grunn av vår personlighet og væremåte, kontra de ytre faktorene. Hvem vi er som menneske og hvordan vi oppfører oss påvirker vårt valg av partner i mye større grad enn vi tror. Jeg er sikker på at bevissthet rundt to viktige elementer (som jeg skal snakke om i denne posten) kan hjelpe flere bli den partneren de trenger å være for å få det forholdet de ønsker seg.

I over 15 år har jeg studert attraksjon og mellommenneskelig kommunikasjon. I hovedsak for å finne ut av min egen væremåte og mine egne relasjoner, men også for å finne svarene på de spørsmålene single mennesker ofte har om hvorfor de ikke finner kjærligheten. Attraksjon har stor betydning. Og attraksjon er så mye mer enn det vi tror.

Blir vi bedre på å forstå helheten i det som skaper attraksjon tror jeg virkelig vi vil bli bedre på å tilrekke oss de menneske vi ønsker å ha i livene våre.

De to største hindringene single har:

Det er to store hindringer hos single mennesker. Det å få en partner de tiltrekkes av som også er tiltrukket av dem, og det å klare å opprettholde interessen hos en partner de virkelig liker.

Single forteller meg ofte at de alltid tiltrekker seg feil type partner. Sannheten er ofte at de tiltrekker seg helt rett type partner ut i fra den de er (der og da). Endrer de sin egen væremåte, sin egen verdi, eller andre elementer som påvirker attraksjonen og utstrålingen de har, så endres også tiltrekningskraften. Den retter seg plutselig mot noen som passer bedre til dem slik de har blitt, kontra slik de var.

Grunnen til at det er sånn, er fordi vi utstråler så mye mer enn bare det øye kan se. Vi utstråler hvordan vi har det med oss selv, selv om vi ikke selv kan se det. Følelsen som skapes hos andre mennesker ved å se på deg, er påvirket av hvordan du har det dypt inne i deg selv.

Attraksjon er ikke noe som kun går på det vi ser, men også det vi føler. Det er det vi ofte glemmer når vi skal finne kjærligheten.

Derfor er det viktig at vi blir litt mer bevisst på hva vi utstråler som en helhet. Ikke bare de ytre faktorene som, utseende, økonomi og sosial status, men også de viktige faktorene som følelser som skapes fordi vi er som vi er.

Mange er gode på å late som om de har det bedre enn de har det, men de gode menneskekjennerne avslører dette veldig lett. Jeg kan for eksempel lukte usikkerhet hos et menneske på mils avstand, selv om denne personen fremstår som selvsikker.

I tillegg til det å være ærlig med deg selv og jobbe med å fremstille deg selv slik du er, så er det viktig å vite hva som gjør deg som menneske attraktivt hos en potensiell partner. Hva er det vi ser etter hos en partner av følelser som skal skapes i oss? Vi ønsker å bli sett og vi ønsker å ha det bra.

Alle ønsker å bli sett. Også menn.

Vi er blitt ekstremt gode på å vektlegge viktigheten med å se kvinner. Skal du som mann få en kvinne til å falle for deg må du se henne. Du få lytte til henne og få henne til å føle at hennes behov for å bli sett blir dekket.

Ett eller annet sted på veien har vi glemt at dette ikke bare gjelder kvinner, men også menn. Menn har også behov for å bli sett.

Menn har behov for å ikke bare bli anerkjent for ting de gjør, men også sett som det menneske de er.

Menn trenger også å føle at partneren lytter, forstår og er støttende når de trenger det. Når de møter en partner som gir dem den følelsen så knytter de seg følelsesmessig på et nytt nivå. De får behov for å fortsette å være sammen med det menneske fordi et av de viktigste behovene de har blir dekket.

Vi sier ofte at «en gang player, alltid player» Sannheten er bare at den rette enda ikke har dukket opp. Det er noe som skjer med oss fysisk når vi treffer noen som får oss til å føle oss fantastisk bra psykisk.

Når du som menneske klarer å sette dine behov til side og se partneren din så vil din verdi som partner stige veldig. Samtidig er det viktig å huske på at det er to som skal være med på dansen og at du også fortjener å få det samme tilbake. Er du ute etter å finne den gode relasjonen som kan vare, så bør du ta ansvar for å bli en god partner, men også ta ansvar om å velge en god partner til deg selv.

Vær morsom å være med.

Det holder desverre ikke bare med å se partneren. Følelsen vi trenger som en helhet for å knytte oss følelsesmessig har flere elementer enn bare det å bli sett. Det er noe med det å ha det bedre sammen med noen enn når man er alene. Man blir sett, man blir verdsatt og man føler seg rett og slett veldig bra sammen med den personen. Så bra at man ønsker å bruke så mye tid som mulig sammen med det menneske.

Vi mennesker er flokkdyr. Vi liker å være sammen med andre mennesker og vi tiltrekkes av mennesker som skaper gode følelser i oss.

Dette tror jeg kanskje vi glemmer når vi skal skape attraksjon. Vi har så stort fokus på å være perfekte og fremstå så bra, at vi glemmer viktigheten med å være en person som det er gøy å være sammen med.

Motpolen til de dype gode samtalene og følelsen av å bli sett som menneske, er følelsen av at alt er enkelt og gøy. Vi har ofte mennesker som vi bare har det gøy med, og vi har ofte mennesker som vi bare har dype samtaler med. Den perfekte partneren er den partneren som du kan gjøre begge disse tingene sammen med.

Når vi tenker etter så hører vi kanskje «Han fikk meg til å le» like ofte som vi hører «Han fikk meg til å føle meg sett»?

Og husk en ting. Uansett hvor attraktiv du er som person så vil du aldri få en relasjon til å vare uten at partneren din respekterer og beundrer deg. Pass derfor på at du leter etter en person som du verdsetter som en helhet og som vil verdsette deg som en helhet. En person som er ærlig og med et verdigrunnlag og verdisyn som du liker og som det for deg er noe ekstra fin med som du beundrer. Attraksjon er det som skaper relasjonen, beundring og respekt er det som får relasjonen til å vare.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *