De viktige tingene vi overser når vi skal finne kjærligheten.

Det er ikke det å finne en kjæreste som er vanskelig slik jeg ser det. Det er det å finne den gjensidige kjærligheten som er vanskelig. Den kjærligheten som gjør at man er villig til å være sammen på tross av. På tross av ulikheter, forskjellige tilknytningstiler eller forskjellige kjærlighetsspråk. På tross av bokser som ikke kan tikkes av fra ønskelisten. Det kommer alltid til å være på tross av, samtidig er det en del slike på tross av, som vi egentlig ikke bør trosse. Det er enkelte ting som vi må sette ned foten på og se på som så viktige elementer for oss selv, at man ikke kan være sammen, på tross av.

Hvor er det vi trår feil?

Det å jobbe med kjærligheten og relasjoner gir innblikk i det dypeste og såreste hos mennesker. Det viser meg hvor mange forskjellige ønsker å drømmer man har, og hvor forskjellig man ønsker å leve livet. Den har gitt meg en enorm kunnskap om personlighetstyper, tilknytningsstiler, kjærlighetsspråk og ikke minst romantisk kompetanse. Samtidig tror den største verdien for meg, i jobben min nå, er min egen relasjon.

Det å leve i en relasjon hvor vi har som mål å ha det bra sammen, har gitt meg en større forståelse for hvorfor mine tidligere relasjoner ikke fungerte, og hvorfor så mange andre kaster bort masse tid på relasjoner som aldri vil gi dem den gode og fine kjærligheten som jeg mener at alle fortjener. Det har gitt meg en større beslutningsvirksomhet rundt de relasjonene jeg skal være med på å skape og det er nå lettere for meg å si nei til potensielle kandidater til mine klienter, fordi jeg ser at de ikke kan tilfredsstille de behovene som mine klienter har.

Det vanskeligste er ikke å forelske seg, det vanskeligste er å forelske seg i noen som har det som skal til for at relasjonen skal vare.

Jeg har lyst til å ramse opp de feilene jeg ser fra mine tidligere relasjoner og andres relasjoner slik at flere single kanskje blir mer bevisst på hva de skal se etter før de bestemmer seg for å satse 100% på et forhold med et annet menneske.

En av to er i relasjonen på feil grunnlag.

Det har alltid vært en åpenhet for at et forhold ikke trenger å være etablert pga ekte kjærlighet. Noen velger å være i et forhold fordi det gir en økonomisk trygghet, økt sosial status, emosjonell trygghet osv. Samtidig er det mange som vil ha en kjæreste fordi de elsker hverandre og ser verdien av hverandre som mennesker. Hvis pengene skulle forsvunnet, eller den sosiale statusen ble borte, så ville man fortsatt blitt elsket og partneren ville fortsatt vært i en relasjon med en.

Alt for mange velger å forbli i en relasjon de vet er skapt pga ytre behov, selv om de lengter etter et forhold skapt pga ekte følelser. Det vil aldri gi en fullkommen lykkefølelse og man vil alltid ha tro og håp, men aldri kjærlighet.

Vær ærlig med hverandre om hvorfor dere ønsker å være sammen. Ser dere at dere ikke er sammen av de samme årsakene så gå fra hverandre. Hvis du f.eks ikke kan gi kjærlighet til partneren din og partneren din sier at det er ok fordi det er andre elementer av trygghet hun eller han søker etter, så bør du ikke forbli i relasjonen hvis du ser at det er håp om at du en gang skal elske.

Vi må ikke utnytte andre mennesker selv om de selv lar seg utnytte. Det er viktig.

Vi går på kompromiss med oss selv på viktige ting.

Et forhold vil alltid handle om kompromisser. Dere vil aldri være 100% enige om alt og det vil alltid handle om å gi og få i en god balanse. Men det er visse ting vi ofte overser som egentlig er såpass store dealbreakers at de må tas hensyn til.

Du vil ha barn. Hun vil ikke ha barn. Du tror hun vil endre tankegang over tid, men hun gjør ikke det. Du vil ha et behagelig hverdagsliv med mye fritid. Hun er opptatt av karriere. Du tror det vil endre seg når dere får barn, eller noe annet skjer i livet deres, men det gjør ikke det. Du elsker å reise, hun elsker å være hjemme. Du tror det vil endre seg når hun får sett verden, men det gjør ikke det.

Ofte går vi på kompromiss med oss selv, fordi vi elsker et menneske så høyt. Samtidig så er det at vi går på kompromiss med oss selv et bevis på at vi ikke elsker det menneske men tanken om hvordan menneske kan bli. Hvis bare.

Gå aldri vekk fra det du drømmer om og ønsker deg, bare for å være i et forhold med noen du har bestemt er den du vil være med. Du går glipp av å finne det menneske som har de samme drømmene og ønskene som deg og som dermed vil kunne gi deg den ekte lykkefølelsen.

Usikkerhet og andre negative følelser.

Negative følelser som usikkerhet eller utrygghet kommer av en grunn, og de må snakkes om. Det nytter ikke å prøve å fikse disse følelsene på egenhånd når man skal være sammen med noen. Et forhold skal være et partnerskap hvor begge er klar over situasjonen og sammen kan jobbe for å løse de situasjonene som må løses.

Det blir det sammen som om man er medeiere av et selskap og ikke snakker sammen. Selskapet vil aldri kunne få utnyttet sitt potensiale fordi det ikke er en enighet om hvor energi og tidsbruk skal legges for å få en god fremdrift.

Snakker man ikke sammen så vil man ikke forstå hverandre eller kunne hjelpe hverandre, og hvis man ikke er to om alt som skjer i livet og i oss som mennesker, hvorfor skal man da være sammen?

Velg din kjæreste med omhu. Fordi du fortjener det.

PS: Har du sett at jeg har opprettet en ny Facebook Gruppe for Single? En single hvis ikke de single selv viser seg frem, men hvor jeg viser dem frem. Da får alle en større forståelse for hvem personen er og hva personen trenger. Jeg er også mellomleddet i utvelgelsen av en potensiell date. Ganske gøy å gjøre noe litt annerledes og virkelig sile ut de som ikke er seriøse eller klar nok for et forhold.

Meld deg inn her: https://www.facebook.com/groups/2308185806169334/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *