Synes du det er kjipt å være singel i jula? Da bør du gjøre dette i 2020.

Det er lille julaften 2019, og det nærmer seg den store mørkedagen med stormskritt. Dagen hvor det nesten forventes at du som er singel vil ha en skikkelig bedriten dag. Det er forventet at du skal synes det er kjipt som faen å være alene på julaften. Du merker kanskje at folk automatisk synes synd på deg bare fordi du er alene. Men er det egentlig så ille å være singel som folk skal ha det til? Er det egentlig slik at alle single synes det er kjipt å være singel på julaften?

Gjør livet litt mer lekent og meng deg med andre positive mennesker i 2020. ✌

Single har det ikke så jævlig som vi skal ha det til.

Etter 15 år i denne bransjen (jeg jobber som datingrådgiver og matchmaker) har jeg forstått en ting. Single har det ikke så jævlig som vi skal ha det til. Det er innimellom jævlig å være menneske, men det er ikke jævligere å være menneske fordi man er singel. De fleste single er ikke ulykkelige og deprimerte.

De som føler seg alene og som synes jula er kjip fordi de er alene, forteller meg at følelsene de har kommer av ytre påvirkninger.

Det er umulig å unngå artikler om ensomhet, eller lese statusoppdateringer om hvor trist det er for single når det nærmer seg jul. Hvordan alle andre skal finne løsninger for dem, og ikke minst invitere dem med på hytta med familien eller gi dem tips om noe annet «hyggelig» de kan gjøre.

-Er det rart vi synes det er kjipt å være alene, når alle tenker at det må være kjipt? Hvor er alle de fine historiene fra single som elsker jula ALENE og som nyter stillhet og fred denne dagen?

Man er ikke automatisk ensom fordi man er singel.

Noen av de beste julefeiringene jeg har hatt, de har jeg hatt alene. Tabu å si? Ja, i disse dager føles det som tabu og si. Gjerne også provoserende. Og det er sinnssykt trist. Jeg vet nemlig at veldig mange flere enn meg har det sånn.

Hver dag året gjennom snakker jeg med single som ikke gruer seg til jul. De gleder seg til jul. Og de skal være alene. De trives alene og de trives med sitt eget selskap. De har det ofte enda bedre når de er alene, enn når de er sammen med andre. Også på den store kosemosedagen – julaften.

De som helst ikke vil være med på hytta til naboen i jula for å overvære familietragedien med falske smil og falsk latter for å overleve timene hvor alle skal kose seg.

Jaja, men de ønsker seg ikke kjæreste tenker du kanskje da? For hvis de ønsker seg kjæreste og ikke har fått kjæreste SÅÅÅÅ er det kjipt med jul. Ja, hvis du har en mor som hu i «Hjem til jul» som hele tiden plasserer deg sammen med ungene eller maser hver gang om når du skal få deg kjæreste, så er det kjipt med jul uten kjæreste. Men ikke fordi det er kjipt med jul uten kjæreste i seg selv.

Det er ikke kjipt å være singel, det er kjipt å ikke være tilfreds med livet.

Det har ikke noe med singellivet å gjøre at du ikke har det greit. Det å få en kjæreste eller ha en familie å feire jul med, vil ikke løse problemene dine hvis du har problemer i dag.

Det er noe vi tror etter å ha sett på litt for mange julefilmer. 👈😏😂

Følelsene du har i deg, som får deg til å føle deg kipt, de fortsetter å være der også når du har skapt det perfekte livet du har drømt om. Hvis du ikke tar tak i følelsene dine.

Jada, du må gjerne si at livet er enklere som to. At det å kunne dele livet med noen gjør livet bedre. Greia er at du ikke trenger å være perfekt for å få en kjæreste. Du trenger ikke å leve et perfekt liv for at noen vil være kjæreste med deg. Men du bør ha det bra med deg selv eller være ærlig om de hindringene du jobber med for å komme dit du vil være.

(Vil du lese om hvordan 12 av mine kunder, fant kjærligheten via min hjelp? Trykk HER for å laste ned 12 historier fra virkeligheten)

For 7 år siden fikk jeg publisert en kronikk i Dagbladet som handlet om å slutte å spille skuespill. Av med maska og frem med det autentiske i oss.

https://www.dagbladet.no/kultur/game-off/60215832

Nå 7 år senere ønsker jeg at single skal gjøre både det, (være mer autentiske) men også noe som viser seg å være enda vanskeligere:

Nemlig at de tar tak i følelsene sine og får det bra med seg selv.

Fordi jeg ser at det skaper så utrolig mange fine opplevelser for dem. Det skjer noe med oss mennesker når vi begynner å utvikle oss i positiv retning. Når vi føler mestringsfølelse ikke bare for noe vi har gjort utenfor oss selv, men også inni oss selv. Det å stå opp om morgenen å tenke at YES! Livet er herlig. YES! I dag blir det en god dag. 😍

Man trenger ikke ha en kjæreste for å føle det slik. Man trenger ikke ha masse venner eller familie for å føle det slik. Man kan føle det slik når man er alene også.

Tanken om at man ikke kan være lykkelig alene er menneskeskapt. Det er en tanke vi har fått inn i hodet og som har blitt værende der som noe rottent og surt.

Det er kun en løsning for å få det bedre i jula, hvis du synes jula er kjip. Det er å begynne å endre den tanken om at det er kjipt å være alene. Begynn å se på de fine tingene du har i livet ditt og i deg selv, kontra alt det andre. 🙌

Jeg sier ikke at det er lett, jeg sier ikke at det skjer på en to tre, men jeg vet at det vil skje, hvis du gjør en innsats for å få det til.

Ta tak i følelsene som gjør at du føler det er kipt. Finn ut av hva du kan gjøre for å nyte livet slik livet er, her og nå.

Jeg gleder meg enormt til 2020 og alt det som vil skje for single fremover. Spesielt de som føler at det å være single er en sykdom eller en forferdelig tilstand. Jeg er ufatterlig stolt av alle de single jeg har hjulpet i 2019 og gleder meg til å hjelpe enda flere i 2020.

2020 skal bli året hvor det å være singel skal komme frem som noe bra. Hvor det å være singel skal assosialeres med ord som gøy, fantastisk og morsomt.

God Jul fra meg til deg. Singel eller ei.

Vi lever bare en gang, la oss gjøre det beste ut av det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *