Snu fokus og ikke forvent at det ordner seg for snille jenter.

Mesteparten av arbeidslivet så langt, har jeg jobbet med kvinner. I 15 år var jeg i klesbransjen, i 11 år i datingbransjen og nå jobber jeg tett med over 100 kvinner i kosmetikkbransjen. Kvinner fasinerer meg. Den helheten kvinner innehar av egenskaper er så utrolig sterk. Samtidig er vi også spesialister på å holde oss selv eller andre nede. Det er ingen som er bedre på å være negativ og vrang enn kvinner. Det er ingen som kan opprettholde hat og sinne lengere enn oss. Det er noe vi må jobbe for å kjempe i mot. Det koster oss og samfunnet for mye. Vi er bedre og kan mer enn det vi ofte velger, og det er vedig synd. 

Vil du, kan du.

Ordtaket «det ordner seg for snille jenter» kan du få billig av meg. I mine øyne er dette en setning som holder kvinner igjen fra å ta tak i sin egen sjebne. Vi skal ikke sitte og vente på at noe skal skje med oss. Vi skal skape muligheter og åpne dørene til det vi ønsker å gå inn i.

Hver gang sterke flotte kvinner bruker dette ordtaket så skjer det noe med hele meg. Jeg bare skvetter til og får lyst til å rope nei nei nei!

Men sånn har det ikke alltid vært. Jeg har selv brukt utrykket masse. Hver gang ting har vært vanskelig har setningen poppet opp i hodet mitt. Det er faktisk ikke så lenge siden jeg brukte det sist heller.

Hvorfor endret dette seg? Hva er det som har endret seg i meg, som gjør at jeg ser dette på en annen måte i dag?

Jeg tror det handler om selvtiliten min og selvfølelsen min.

Jeg er ikke lenger redd for å lykkes. Jeg er ikke lenger redd for å ikke være bra nok. Jeg er ikke lenger redd for å ikke få til noe. Jeg føler ikke lenger skam over ting jeg har gjort som har blitt brukt i mot meg.

Jeg vet 100%, at jeg kan få til hva jeg vil her i verden. Jeg vet 100%, at alt her i livet står på meg selv og ingen andre.  Jeg bestemmer 100% over meg selv.  Mine valg er selvvalgte. Hva andre har valgt å gjøre mot meg, er deres valg.  Ting som skjer med meg, skjer med meg. Det er mitt valg hva jeg gjør videre med det jeg har opplevd eller det som har skjedd.

Jeg vet hva jeg kan få til ved å være trofast mot meg selv, men også ved å gå etter det jeg vil ha. Jeg er fryktløs når det kommer til mitt liv og min lykkefølelse. Fryktløs og klar for kamp mot urettferdighet og begrensninger som settes for meg.

Det betyr ikke at jeg mener at kvinner som trives med et enklere liv enn meg begrenser seg. Det betyr ikke at jeg går tilbake på utrykk jeg har blitt slaktet for tidligere. Som at enkelte kvinner ønsker å føle seg «liten»  i ny og ne, eller bli tatt vare på av en mann/kvinne som er mer maskulin enn dem selv.  I mine øyne er ikke det å begrense seg selv, selv om ekstremistene innen feminismen mener det.

Kvinner må respekteres for de valgene de tar og de ønskene de har ut i fra deres personlige behov. Det er viktig for meg å få frem. Vi er alt for flinke til å dømme andre kvinners valg, ut i fra våre egne ønsker og behov. Vi tror at andre kvinner begrenser seg fordi vi selv hadde begrenset oss hvis vi var i samme situasjon/relasjon. Det må vi slutte med. Vi må la kvinner få velge det livet de selv ønsker seg uten å automatisk tro at de velger noe annet enn de egentlig vil.

Blir man værende et sted man ikke trives, fordi man ikke har troen på seg selv, eller vilje til å gjøre en innsats for endring, så begrenser man seg selv.

Kjenn på følelsen du har for deg selv og ditt liv.

  • Er du tilfreds?
  • Har du det bra i hverdagen din?
  • Liker du livet du lever?
  • Trives du med den du er?
  • Trives du med menneskene du omgås?
  • Trives du med tibakemeldingene du får om deg selv?

Det er ingen andre enn deg som vet hvordan du egentlig har det, og det er ingen andre enn deg du skal lytte til for å kjenne på din egen lykkefølelse og tilfredshet.

Ønsker du noe mer fra livet eller deg selv? Go get it!

Det er alltid løsninger for å få det man vil ha.

2 thoughts on “Snu fokus og ikke forvent at det ordner seg for snille jenter.”

  1. Det er feil å påstå at kvinner er så vrange som du gjør. Menn kan være jævlige de også. Jeg har motsatt erfaring. Selv er jeg kvinne og bærer aldri nag og blir fort ferdig med ting. Kan nevne mer enn en håndfull menn som fortsatt er sur på meg fordi jeg sa ifra om noe jeg ikke finner meg i og er meg selv, eller sier nei. I militæret var det rene syklubben i jaktbua. Min eks er var den som var hissig og som var sur på noen i flere måneder for filleting, jeg var den som fikk kjeft osv. Vil bare si at jeg er så lei av at alle påstår at kvinner er så fæle når ting er litt mer nyansert enn som så…

    1. Det er ofte slik at når man leser noe andre har skrevet så kan det trigge frem egne erfaringer og følelser bassert på disse. Innlegget mitt handler i hovedsak om at kvinner må slutte å leke ofre, stå opp for seg selv, og ikke forvente at alt skal ordne seg bare de er snille. Setningen min som du reagerer på er skrevet på bakgrunn av min erfaring i arbeidslivet, ved å jobbe med kivnner og ved å studere kvinner (og menn). Selvfølgelig er det også menn som er vrange og sure og vanskelige, men det er ikke til å komme bort fra at i arbeidslivet og generelt sett så er det fortsatt slik at menn er bedre på å gå videre, ikke skape unødvendige konflikter, eller la sjalusi og misunnelse forråtne et helt arbeidsmiljø. Vi er alle forskjellige og dette er ikke noen konkurranse om hvem som er verst, kvinner eller menn, men påpekelse av hva kvinner er dårlige på og kan jobbe med for å bli bedre. Jeg har oppgjennom skrevet masse artikler om det menn må jobbe med også. Jeg har bare ikke videreført alt jeg har skrevet tidligere hit. Jeg vil heller ikke påstå at alle påstår at kvinner er så fæle, heller ikke meg, men jeg synes det er viktig at vi begynner å påpeke de tingene som faktisk er fælt med både kvinner og menn og individer, slik at vi kan skape den endringen som er nødvendig for at flere skal få det bra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *