Si fine ting til andre, når de gjør fine ting. Ikke fordi de ser bra ut.

Det er lett å tenke i dag, at det å gi andre komplimenter er en bra ting. Det styrker selvtilliten deres. Men problemet er at vi alt for ofte gir komplimenter for feil ting. Ting som fører til at de ikke får bedre selvtillit men dårligere. At de føler et større press for å se bra ut, enn for å være noe. Fordi det er det de får komplimenter for.

Hvordan bruker du din tid på sosiale medier?

I hele 2019 hadde jeg en hemmelig aksjon. Jeg var bevisst på hva jeg roste.

Når vi gikk inn i 2019 hadde jeg bestemt meg for at jeg skulle gjøre noe for å gi gode følelser til andre. Heie de frem. Støtte de. Rose de for noe bra de hadde gjort. Målet var å ikke gi mer enn 10 komplimenter for utseende, men 100 for noe bra som var gjort, hver måned.

Jeg vet ikke om jeg lykkes, men jeg tror faktisk det. Hver dag fant jeg minst 3 ting som jeg delte, eller kommenterte på som handlet om noe bra. For samfunnet, men som også var ros til personen som hadde gjort det.

Mennesker som hadde startet for seg selv, eller som engasjerte seg i noe som var bra. Mennesker som hadde skrevet en god artikkel eller kom med en mening som jeg synes var fin.

Utseende er det vi er flinkest til å gi komplimenter på, men det er også, i mine øyne det vi burde gitt minimalt oppmerksomhet til.

Selvfølgelig, når noen har gjort en innsats for å se bra ut, er det viktig å gi et kompliment for det, men hvis du løper rundt å klikker 😍 eller 💯 på alle bildene hvor folk viser seg frem så tror jeg at du gjør mer skade enn du gjør godt. Beklager altså, men jeg tror det.

Jeg tror du da støtter opp om et samfunn hvor det materalistiske og useende får mer fokus enn hvem vi er som mennesker. Og det er ikke bra. Det trenger vi ikke noe mer av.

Mestringsfølelse er alfa og omega.

Vi kan snakke om hvor mye det betyr at vi bryr oss. At vi støtter opp om hverandre. At vi ser menneskene rundt oss, men hvis de ikke føler seg verdsatt som mennesker, eller føler mestringsfølelse, vil mørket alltid være sterkere enn lyset. Hvis man ikke føler at man mestrer livet, vil livet alltid være vanskelig å takle.

Det er så utrolig viktig å se menneskene for noe som gir dem egenverd. Som får dem til å føle seg betydningsfulle og viktige for både nære og ikke så nære. Spesielt grundere og andre kreative mennesker. De trenger å bli sett for det de gjør, det de skaper, og den de er, mer enn hvordan de ser ut eller hva de har på seg.

Så hvis du skal gjøre noe som helst for å ta tak i selvmordstatistikken eller få mennesker rundt deg til å føle seg bra i 2020, er mitt tips å endre «liker»vanen din.

Bli mer bevisst på komplimentene dine og gi de med mening. Ikke sleng rundt deg med hjerter, men vær mer bevisst når du gir kjærlighet og oppmerksomhet til andre.

Hvordan påvirker det dem? Hva får de ut av det?

Er det kanskje noe annet du kunne gjort i stedenfor? Delt et prosjekt de jobber med, eller snakket fint om dem til noen som ikke kjenner dem?

Bli litt mer bevisst over den makten hver og en av oss sitter med når det kommer til det å gi mestringsfølelse til andre mennesker.

Jeg vet at de som heier på meg, ved å dele nettsiden min eller snakke om det jeg gjør til andre, gir meg motivasjon til å fortsette hver dag. Det får meg til å føle meg elsket og sett. Det holder mitt mørke unna.

Og slik tror jeg det er for veldig mange andre også. Det er ikke slik at de som får mest oppmerksomhet har det best med seg selv. Det handler om hva de får oppmerksomhet for. Hva det er andre ser i dem og ved dem. Det tror jeg er veldig viktig at vi ikke glemmer.

Jeg håper at flere hopper på den hemmelige aksjonen jeg startet for meg selv i 2019, fordi jeg tror den gjorde mye fint for andre. Du trenger ikke rope høyt om at nå skal du gjøre ditt og datt, men bare begynn.

👉Finn noen på din venneliste som jobber for seg selv, og del det de driver med slik at andre kan oppdage dem.

👉Gå inn i de små butikkene i byen og gi dem ros for at de står på og satser på egenhånd.

👉Ser du noen som gjør en god gjerning, ros dem for det og si at de er forbilder for verden.

Vær et av de menneskene som gjør at noen føler seg litt bedre, hver dag.

Klem Ane

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *