OM MEG

Min historie, kort fortalt:

Jeg har alltid hatt en ekstraordinær interesse for mennesker. Hvem er vi? Hva føler vi? Hvorfor reagerer vi som vi gjør? Jeg gikk raskt fra å lese Tuppen og Lillemor til å analysere karakterene og kategorisere dem i mine egne personlighetsanalyser bassert på deres følelsespekter.  Slem og snill, ble delt opp til hvorfor de var snille og hvorfor de var slemme. Hva lå bak? Hvorfor ble de slik? Når du holder på slik i en alder av 12 år så forstår du i ettertid at du er litt utenom det vanlige.

Denne nysgjerrigheten i meg, i kombinasjon med min egen søken etter den store kjærligheten gjorde meg også til en pioner på det å møte noen med tekniske hjelpemidler. Det startet med SMS chat på TXT TV i 1999, og fortsatte på mirc og irc før de sosiale mediene etablerte seg. Diskusjonsforum, nettby(er) og så rene datingsider.  Jo mer jeg studerte hvordan mennesker kom i kontakt med hverandre på denne måten, og følelsene som oppstod via nettet, jo mer lærte jeg om hvordan vi som mennesker er.

I 2007 opprettet jeg Datinghjelp.no og var den første i Norge som spesialiserte seg på det å gi datingråd (ikke sjekkeråd) i Norge. Siden den gang har jeg hjulpet flere hundre single få den partneren de ønsker seg via rådgivning og kartlegging.

I 2012  ble jeg utdannet matchmaker og jobbet som det frem til jeg skiftet bransje i 2018.

Ved siden av har jeg hatt en enorm interesse for Direktesalgbransjen og nettverksbygging. Dette hadde jeg en turne om i 2018 sammen med blant andre Martin Eng og Leah Lill Lykke. Vi møtte dyktige nettverkere fra selskaper som Zinzino, Mary Kay, Amway med flere.

 

Det å bli kjent med nye mennesker og dele erfaringer fra det å bygge nettverk var utrolig spennende og helt sikkert en medvirkende årsak til at jeg valgte å hoppe av datingbransjen og bli med på eventyret Amberly Cosmetics.

Min største aha opplevelse.

For meg har min største verdi, vært det å finne meg selv.   Forstå meg selv kontra å bruke så mye tid på å forstå alle andre. Det å sette andres behov til side og ikke prøve å være noe som jeg følte andre ønsket fra meg, men å finne ut hvem jeg ønsket å være.

For å finne ut av det, måtte jeg lære meg å være ærlig med meg selv, og gjøre alt med hjertet.  Jeg måtte forstå viktigheten ved å ta tak i egne følelser for å ha en god balanse i livet.

Det nyttet ikke med selvstendig jobbing og frihet til å gjøre som jeg ville, hvis jeg ikke hadde det bra med meg selv. For min del handlet det om å bli klokere, gå på noen små og store smeller og forstå verdien av det å være lykkelig – på egenhånd.

Jeg vokste opp i Hellas, på øya Samos. Min personlighet og væremåte har blitt formet pga oppveksten der.  Forskeller i kultur, holdninger og verdier har vært verdifullt for meg, og har styrket meg i forståelsen på hvordan vi mennesker blir farget.

Bildet er fra en tur hjem sommeren 2018. Tilfredsheten i meg selv, som jeg følte på den hjemturen vil jeg alltid dra frem som en viktig milepæl i livet mitt. Jeg er ikke perfekt og vil aldri være perfekt, men jeg er flinkere til å være ærlig med meg selv og dermed utvikle meg i positiv retning. Jeg prøver hver dag å bli flinkere til å tenke litt over hva jeg gjør, og lære av det jeg ser ikke er bra og se på utfordringer som noe jeg kan lære av.

Viktigheten av å se mulighetene og ikke begrensningene.

Jeg husker godt den dagen en av mine tidligere sjefer kom på jobb for å finne hele serveringsavdeligen snudd på hodet. Jeg taklet ikke den ueffektive tidsbruken vi hadde en lørdag med full restaurant. Jeg fikk rett og slett pusteproblemer av å se hvor dårlig organisert vi var.  Dermed brukte jeg søndagen på å endre alt totalt.  Plassering av tallerkner, bestikk, arbeidsbenken med det vi måtte ha med oss. Rett og slett hele vårt bevegelsesforløp fra vi tok i mot bestilling, hentet maten fra kjøkkenetet, leverte maten og ryddet av bordet.

De små minuttene vi sparte på å ikke gå frem og tilbake bak disken gjorde at maten kom ut raskere, vi fikk effektivisert ryddingen og de som stod ved kassen slapp å vente like lenge på at noen kunne ekspedere dem.  Dette førte til endringer i flere av restaurantene kjeden eide.

Når jeg tenke tilbake har dette alltid vært en av lidenskapene mine i de selskapene jeg har vært ansatt. Det å se muligheter. Muligheter for bedre effektivitet, større salg, og andre ting som kan ha en positiv betydning for bedriften.

Samtidig har det undret meg at jeg er så god på dette, jeg som er så ekstremt rotete privat.  At jeg som aldri har vært noe ordensmenneske kan være så ekstremt avhengig av struktur og gode rutiner på arbeidsplassen min.

Det er som om jeg er utrolig god på å se helheten rundt meg på ting som ikke er meg nært. Mine egne relasjoner har f.eks ikke gått bra, selv om jeg har hjulpet 100 vis av mennesker finne sin partner eller få relasjonen til å fungere. Når jeg har drevet bedrifter for meg selv så har det ikke gått bra, men bedrifter jeg har jobbet for har hatt stort utbytte av meg som ansatt.

Heldigvis har jeg etterhvert vært god på å utvikle meg selv i riktig retning også. Jeg er i ferd med å bli bedre der jeg bør bli bedre og få den orden og kontrollen privat som jeg er avhengig av å ha for å være lykkelig.  Vi blir aldri ferdig utlært, men det er noe med det å jobbe mot målet uansett..

Følg meg gjerne på Instasgram og Instastory. @anehagen_com

Følg også Singel Igjen – podkasten til Mia Gundersen og meg. Der snakker vi om det å være singel både igjen  og evig slik som meg, hver uke.

 

Noen av mine mediaoppslag som datingrådgiver og matchmaker:

Om stalking via snap chat: https://www.nrk.no/ho/_-han-sa-hvor-jeg-var-og-fulgte-etter-meg-1.14094034

Submarining – ny datingtrend: https://www.kk.no/samliv/denne-darlige-datingtrenden-er-langt-vanligere-enn-du-tror-69712046

Ble ydmyket på Tinderdate:  https://www.nrk.no/norge/ble-ydmyket-pa-tinder-date-_-helte-to-drinker-over-mannen-1.14072351

Datingtrendene for 2018 – God Morgen Norge: https://www.tv2.no/v/1271516/

Slik vet du at han flørter med deg: http://www.klikk.no/helse/velvare/sexogsamliv/slik-vet-du-at-han-florter-med-deg-2474403

Tipsene for en vellykket første date: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/RV0dO/tipsene-for-en-vellykket-foerste-date

Denne dårlige datingtrenden er vanligere enn du trur: https://www.kk.no/samliv/denne-darlige-datingtrenden-er-langt-vanligere-enn-du-tror-69712046

Datingapper kan være avhengighetsskapende:  https://www.nrk.no/kultur/datingapper-kan-vaere-avhengighetsskapende-1.12471466

Tilbakemelding på noen av mine foredrag:

Herlig engasjement og mye energi fra foredragsholderne!:-) Kult arrangement! 👍 
Tobias Hansen

Tusen takk for lærerik kveld 😃 

Anne-Mette Hatling 

 

«Engasjement er det første ordet som kommer til sinns når jeg tenker på Ane. Dette ordet reflekterer ikke bare hennes autoritet på fagområdet og sterke tilstedeværelse på scenen. Men også effekten hun har på publikum; hvor hun klarer å skape genuin interesse(!)

Ane klarer å sette ord på noe abstrakt, udefinerbart og til tider sårt – som angår oss alle(!) Som følge av dette blir publikum sittendes igjen med en ny forståelse av seg selv. Såvel som konkrete verktøy de kan bruke til å forbedre seg selv og sin tilværelse.»

Vegard Jørmeland

Arrangør av Lean Startup Circle Stavanger

Herlig engasjement og mye energi fra foredragsholderne!:-) Kult arrangement!