OM ANE

Jeg har alltid hatt en ekstraordinær interesse for mennesker. Hvem er vi? Hva føler vi? Hvorfor reagerer vi som vi gjør? Jeg gikk raskt fra å bare lese Tuppen og Lillemor, til å analysere karakterene i mine egne personlighetsanalyser bassert på deres følelsespekter og ikke deres væremåte utad. Slem og snill, ble delt opp til hvorfor de var snille og hvorfor de var slemme. Hva lå bak? Hvorfor ble de slik? Når du holder på slik i en alder av 12 år så forstår du i ettertid at du er litt utenom det vanlige.

Denne nysgjerrigheten i meg, i kombinasjon med min egen søken etter den store kjærligheten gjorde meg også til en pioner på det å møte noen med tekniske hjelpemidler. Det startet med SMS chat på TXT TV i 1999, og fortsatte på mirc og irc før de sosiale mediene etablerte seg. Diskusjonsforum, nettby(er) og så rene datingsider.  Jo mer jeg studerte hvordan mennesker kom i kontakt med hverandre på denne måten, og følelsene som oppstod via nettet, jo mer lærte jeg om hvordan vi som mennesker er.

Byas skrev i 2018 en artikkel om utviklingen av datingen i Norge etter et intervju med meg:

https://www.byas.no/aktuelt/i/MgBG8M/-Fra-meldinger-pa-tekst-TV-til-datingapper-Slik-har-utviklingen-vart

I 2007 opprettet jeg Datinghjelp.no og var den første i Norge som spesialiserte seg på det å gi datingråd (ikke sjekkeråd) i Norge. Siden den gang har jeg hjulpet flere hundre single få den partneren de ønsker seg via rådgivning og kartlegging.

I 2012  ble jeg utdannet matchmaker, men jeg begynte ikke å ta i mot kunder å jobbe som matchmaker profesjonellt før i 2015.

I mellomtiden ble jeg hentet inn til TV og magasiner jevnlig for å dele min ekspertise.

Hodet og hjertet til en grunder.

Det har alltid vært en grunder i meg.  Jeg har drevet 3 nettbutikker, agentur på barneklær, startet mathcmakingselskap og drevet onlinekurs. Den genuine interessen min for å skape noe og min rettferdighetssans har vært grunnmuren min fra jeg ble født. Og jeg har alltid tatt eierskap i den siden av meg.  Jeg har hatt mange øyeblikk hvor jeg skulle ønske jeg var som plenum av menneskeheten (fordi det virker så mye enklere) men samtidig visste jeg at det å være en annen en den jeg er, ville gjort at jeg visnet.

Jeg ønsker en bedre verden. Jeg ønsker at de som trenger svar skal få svar. Jeg ønsker å komme opp med løsninger som skaper mer effektivitet eller bedre resultater for mennesker eller bedrifter.

Dette er helt sikkert en medvirkende årsak til at jeg valgte å hoppe av datingbransjen i 2018 og bli med på eventyret Amberly Cosmetics. Et selskap som har en innovativ måte for å skape gode kunderelasjoner og personlig service i kombinasjon med netthandel. Jeg trengte nye impulser og det å få jobbe som salgsjef i et nystartet selskap og bygge opp et annerledes salgskonsept og en hel veileder/salgsavdeling var utrolig moro.

Men jeg ble også bevisst på at det å jobbe for meg selv, med det som ligger hjertet mitt nærmest var det jeg skal gjøre. Derfor sa jeg opp jobben og brukte noen måneder på å finne ut hva jeg ønsket og hvordan jeg skulle gjøre det.

Jeg tok med meg alle mine dårlige erfaringer og hva jeg følte ikke hadde fungert tidligere og satt sammen en ny metode for bedre resultater.   Nå har jeg det gøy på jobb og føler at jeg ved å tilby mine tjenester slik jeg gjør det i dag, kan bidra til at mange flere enn før lykkes med datingen.

Men hvem er jeg egentlig?

For meg har det største i livet, vært det å finne meg selv.   Forstå meg selv kontra å bruke så mye tid på å forstå alle andre. Det å sette andres behov til side og ikke prøve å være noe som jeg følte andre ønsket fra meg, men å finne ut hvem jeg ønsket å være.

For å finne ut av det, måtte jeg lære meg å være ærlig med meg selv, og gjøre alt med hjertet.  Jeg måtte forstå viktigheten ved å ta tak i egne følelser for å ha en god balanse i livet.

Det nyttet ikke med selvstendig jobbing og frihet til å gjøre som jeg ville, hvis jeg ikke hadde det bra med meg selv. For min del handlet det om å bli klokere, gå på noen små og store smeller og forstå verdien av det å være lykkelig – på egenhånd.

Jeg vokste opp i Hellas, på øya Samos. Min personlighet og væremåte har blitt formet pga oppveksten der.  Forskjeller i kultur, holdninger og verdier har vært verdifullt for meg, og har styrket meg i forståelsen på hvordan vi mennesker blir farget.

Bildet er fra en tur hjem sommeren 2018. Tilfredsheten i meg selv, som jeg følte på den hjemturen vil jeg alltid dra frem som en viktig milepæl i livet mitt. Jeg er blitt flinkere til å være ærlig med meg selv og dermed utvikle meg i positiv retning.  Jeg prøver hver dag å tenke litt over hva jeg gjør. Jeg setter pris på det jeg gjør som er bra og lærer av det jeg ser ikke er bra. Utfordringer har jeg alltid sett på som noe verdifullt man kan lære noe av og forbedre seg via.

Viktigheten av å se mulighetene og ikke begrensningene.

Jeg husker godt den dagen en av mine tidligere sjefer kom på jobb for å finne hele serveringsavdeligen snudd på hodet. Jeg taklet ikke den ueffektive tidsbruken vi hadde en lørdag med full restaurant. Jeg fikk rett og slett pusteproblemer av å se hvor dårlig organisert vi var.  Dermed brukte jeg søndagen på å endre alt totalt.  Plassering av tallerkner, bestikk, arbeidsbenken med det vi måtte ha med oss. Rett og slett hele vårt bevegelsesforløp fra vi tok i mot bestilling, hentet maten fra kjøkkenetet, leverte maten og ryddet av bordet.

De små minuttene vi sparte på å ikke gå frem og tilbake bak disken gjorde at maten kom ut raskere, vi fikk effektivisert ryddingen og de som stod ved kassen slapp å vente like lenge på at noen kunne ekspedere dem.  Dette førte til endringer i flere av restaurantene kjeden eide.

Når jeg tenke tilbake har dette alltid vært en av lidenskapene mine i de selskapene jeg har vært ansatt. Det å se muligheter. Muligheter for bedre effektivitet, større salg, og andre ting som kan ha en positiv betydning for bedriften.

Samtidig har det undret meg at jeg er så god på dette, jeg som er så ekstremt rotete privat.  At jeg, som aldri har vært noe ordensmenneske, kan være så ekstremt avhengig av struktur og gode rutiner på arbeidsplassen min.

Jeg er utrolig god på å se helheten rundt meg på ting som ikke er meg nært. Mine egne relasjoner har f.eks ikke gått bra, selv om jeg har hjulpet 100 vis av mennesker finne sin partner eller få relasjonen til å fungere. Når jeg har drevet bedrifter for meg selv så har det ikke gått bra, men bedrifter jeg har jobbet for har hatt stort utbytte av meg som ansatt.

Heldigvis har jeg etterhvert vært god på å utvikle meg selv i riktig retning også. Jeg er i ferd med å bli bedre der jeg bør bli bedre og få den orden og kontrollen privat som jeg er avhengig av å ha for å være lykkelig.

Jeg har funnet en fantastisk kjæreste og partner som utfyller meg og ser verdien av meg og jeg har lært meg å organisere livet mitt bedre også privat, uten å tilpasse meg noen andre enn meg selv, sønnen min og kjæresten min.

Vi blir aldri ferdig utlært, men det er noe med det å jobbe mot målet uansett..

Les gjerne mer om meg under Kunnskap og tjenster. Det kan du også se litt hva jeg jobber med nå og hva jeg skal jobbe med videre.

Følg meg også gjerne på Instagram og Instastory. @anehagen_com Der deler jeg litt fra hverdagen min hver dag.