Leter du etter den store kjærligheten? Refleksjoner fra en ex-matchmaker.

Etter 11 år i kjærlighetsbransjen hoppet jeg av karusellen. 1 Juni var min første arbeidsdag i ny jobb og i ny bransje.  Det å være borte fra bransjen har gitt meg muligheten til å reflektere over kjærligheten på en annen måte. Hvorfor er frustrasjonen så stor blant ufrivillig single? Hvorfor er det så vanskelig å finne den rette i dag? 

Den enkle, fine og store kjærligheten.

Det er ikke slik at jeg aldri lenger tenker på dating. Jeg har fortsatt noen kunder fra tidligere som jeg hjelper før jeeg er helt ferdig med jobbe min og jeg kommmr nok alltid til å være matchmaker på hobbybasis. Jeg har et talent i det å se hvem som passer sammen og jeg liker det å bidra til at fine mennesker finner hverandre. Jeg har hatt en pause på letingen denne sommeren for å komme meg på plass i ny jobb og finne roen, men nå er jeg så klar for å finne frem den magiske matchmaker staven min og trylle litt igjen.

Den virker så vanskelig å finne denne store kjærligheten. Komplisert, krevende, vanskelig. Men egentlig så er den der rundt oss hele tiden og den er vakker og ukomplisert.

Ved å finne en partner som virkelig er rett til deg, beholder du sommerflørten hele året.

Hvorfor sliter vi med å finne den rette?

Det er mange grunner til at vi sliter med å finne kjærligheten i dag. Skal jeg ramse opp alle årsakene ville denne posten blitt så lang at halvparten hadde hoppet av halveis.  Derfor skal jeg oppgi de årsakene jeg synes er verst og størst.

Vi er blitt noen skikkelige pingler. I virkeligheten vel å merke. På nett er vi tøffere enn toget.

Vi kaver rundt på datingsider og apper, og raver rundt på byen. Vi flørter over nett og sender nakenbilder av oss selv, eller blir med ukjente hjem og har sex, men vi tør ikke be noen vi liker ut på kaffe.

Hvordan skal man møte noen når man gjemmer seg bak PC eller mobil skjermen? Hvordan skal man bli kjent med ekte mennesker når man ikke tør å starte en samtale når man er edru, eller tar kontakt med noen man liker med en enkel invitasjon for å bli bedre kjent?

I tillegg så lider vi av perfeksjonisme. Ofte vil vi ha noe som er så perfekt at det ikke eksisterer. 

Vi har mistet evnen til å se verdien av hvordan noen får oss til å føle oss og leter etter noen som får oss til å se bra ut.  

Jeg pleier å dele de ufrivillige single inn i 3 kategorier. 

Kategori 1 leter etter kompliserte relasjoner. Det er deres komforsone. Det er det som føles vant og behagelig på tross av smerte. Når de finner en du mener er rett, klarer heller ikke å kommunisere egne behov i frykt for å bli avvist og forlatt, og dermed er den onde sirkelen i gang. De forblir i forhold som ikke er rett for dem, med mennesker som ikke ser verdien av dem. Det nytter ikke å finne den rette til disse menneskene fordi de vil ikke vil se verdien i de som ser verdien av dem. Det enkle blir for enkelt og de blir ikke tiltrukket.

Tips til deg som vil bli matchmaker: Hjelper du disse menneskene se sin egen verdi og kutte ut det selvdestruktive væremåten, så finner de den store kjærligheten.

Kategori 2 er de som ikke tar tak i seg selv men forventer at en partner skal redde dem. Det er deres løsning. Det er det som føles rett for dem å gjøre. De ser ikke at de krever noe man ikke kan kreve av en partner. Det nytter ikke å finne den rette til slike mennesker fordi de vil tømme partneren for energi. De vil kreve og kreve og skylde på partneren for at forholdet ikke fungerer.

Tips til deg som vil bli matchmaker: Hjelper du disse menneskene elske seg selv og ha det bra med seg selv, så finner de den store kjærligheten.

Kategori 3 er så redd for å ikke være bra nok at de ikke tør ta i mot kjærligheten. Deres løsning er å si at de er klare men så leter de bare etter feil, eller tør ikke gå etter det de vil ha. Denne epidemien er økende i Norge og er mest frustrerede av alle årsaker spør du meg. Alle disse kunne funnnet den store kjærligheten for lenge siden bare ved å tørre be de som de liker ut.

Tips til deg som vil bli matchmmaker: Hjelper du disse menneskene tørre å bli avvist og se verdien av det å stole på andre mennesker så finner de den store kjærligheten.

Så er det resten av oss. Vi som har det bra med oss selv. Vi som vet at et forhold handler om å gi og ikke få. Vi som ser etter en partner som har det like bra med seg selv som vi har det. Vi som ser etter en bestevenn, elsker og samarbeidspartner i ett. Vi som er åpne for å finne den rette.

Hvorfor finner ikke vi den store kjærlighete? Vi finner den store kjærligheten når tiden er inne. Når vi er på rett plass til rett tid. Når vi her det sykt gøy uten en partner. Når vi nyter livet og storkoser oss.  Da kommer den store kjærligheten. Jeg lover. 😉

God høst!

og husk – det enkle er ofte det beste!

Gjør jobben og resultatet kommer!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *