Datingrapporten for 2018. La oss kalle en spade for en spade.

Siste dag i 2018 står foran oss, og det er på tide med en oppsummering av året som har vært når det kommer til dating. Hvordan har utviklingen vært og det viktigste av alt; var det lettere å finne en kjæreste i 2018 enn i 2017? Her er rapporten som kanskje ikke gir deg de svarene du ønsker deg, men som kan være nyttig å ta med seg inn i det nye året.

Datingbegrepene som skapte overskrifter.

Aldri har det vært skrevet mer om dating enn i 2018. Året hvor jeg dessverre måtte kaste inn håndkle og få meg en «vanlig» jobb, er året hvor jeg har fått flest forespørsler fra norske aviser og media om begreper og singles følelser.

Når vi gikk inn i 2018 var det ganske klart at dette året skulle handle om de «nye» begrepene som ble til pga vår væremåte når vi dater via internett.

Sugardating som ble et stort tema i 2017 fortsatte å skape overskrifter også i 2018, samtidig var det nye begreper som trengte forklaring. Begreper som er blitt skapt på bakgrunn av hvordan vi oppfører oss og fordi vi ønsker å putte menneskelig oppførsel i en boks vi kjenner igjen. Det er liksom litt bedre å snakke om oppførselen til noen når det er flere som oppfører seg på samme måte.

Har du hørt om Submarining? Her kan du lese mer om hva det innebærer og hva jeg tenker om det: https://www.kk.no/samliv/denne-darlige-datingtrenden-er-langt-vanligere-enn-du-tror-69712046

Eller hva med Orbiting? Og hvor vanlig er det egentlig? https://www.kk.no/samliv/orbiting-det-handler-om-nettdating-og-det-er-frustrerende-69990734 Jeg synes ikke det er ok å oppføre seg på denne måten, samtidig så forstår jeg at dette er noe vi velger å gjøre. Vi frykter avvisning mye mer enn før, og har aldri vært dårlige rustet til å takle motgang på datingfronten enn vi er nå. Vi snakker om oss selv som om vi er verdensmestre og har full kontroll, men sannheten er at vi aldri har hatt dårligere selvfølelse og vært mer usikre.

Lille speil på veggen der…

2018 har vært et år med selvinnsikt og endring. Heldigvis. Flere har måtte se seg selv i speilet og revurdere sin egen attraksjonsverdi og kanskje også tenke litt over hvem de er og hvordan de oppfører seg.

I en annen artikkel for KK snakker jeg om dette med hvem vi sjekker opp og hvorfor. https://www.kk.no/samliv/pa-nett-sjekker-vi-opp-de-som-er-mer-populaere-enn-oss-70107559

Single er dritt lei og det skjønner jeg.

Ut i fra tilbakemeldinger jeg har fått fra single dette året, så har de fått nok. De har fått nok av dårlige sjekkereplikker, kontakt fra menn og kvinner som ikke passer til dem i det hele tatt, og lei av å ikke få svar fra de som de kunne tenke seg å få svar fra.

Nrk kontaktet meg i sommer for å få mine tanker om en datingepisode som jeg skjønner får folk til å bli lei: https://www.nrk.no/norge/ble-ydmyket-pa-tinder-date-_-helte-to-drinker-over-mannen-1.14072351

20 år etter at internett rammet datingarenaen med kaos og frustrasjon, er det jammen på tide at det blir ryddet og rensket.

Det å kalle en spade for en spade er mitt bidrag og jeg håper det kanskje kan bidra til at du som singel får helt andre erfaringer i 2019 enn du gjorde i 2018.

Vi må bli mer ærlige med oss selv og andre.

Vi må slutte med disse maskene vi går rundt med, og har gått rundt med i flere tiår nå. Jeg som leser mennesker rett gjennom ser hvor mange som prøver å utgi seg for å være bedre enn de er. Både når det kommer til sosial status eller til selvfølelse. Det er ikke noe vits å prøve å fremstille seg selv som en annen person enn man er. Det blir oppdaget og man blir ensom og forlatt når respekten blir borte. Respekt og beundring er de to tingene vi ser etter for å bli værende i en langvarig relasjon. Uærlighet er den tingen som gjør at vi lettest mister både respekt og beundringen for en partner.

Ærlighet og ydmykhet er attraktivt. Mer attraktivt enn penger, status eller et flott utseende. Disse tingene kan blir borte eller falme, mens personligheten er noe man selv har full kontroll over.

Mitt beste råd er å slutte å snakke om alle andre, men ta et godt syn på deg selv og gjøre det du kan for å finne den rette til deg. Ærlig og redelig.

Rett pekefingeren mot deg selv og ikke andre.

Hva vi gjør og hva jeg anbefaler å gjøre:

1.Det nytter ikke å irritere seg over at andre bare skriver «hei» som første melding, eller å fnyse av at menn/kvinner som du synes er stygge og dårligere enn deg tar kontakt med deg.

Ikke bruk tiden din på å irritere deg over ting du ikke kan gjøre noe med. La folk få kontakte hvem de vil på den måten de selv ønsker. Så passe du på at du velger å oppføre deg på den måten du kanskje skulle ønske at andre også oppførte seg.

2.Det nytter heller ikke å irritere seg over falske profiler, mennesker som tjener penger på at single er desperate eller lar seg lure, eller andre ting som single bruker flere timer i uka på å irritere seg over.

Get over it. Det er deg irritasjonen går ut over og ingen andre. Verden er som den er og folk er som de er.

3.Frykten for avvisning er like stor hos alle, men det tullet som folk holder på med nå for å skjule sin egen usikkerhet er jo bare helt latterlig.

Det nytter ikke å kontakte kvinner og menn som er laaaaaangt over den hyllen du som potensiell partner henger på, bare for å takle en avisning bedre. Hvis du ikke tør å gå for det du vil ha, så kan du bare droppe å kontakte folk.

4.Er du en av de som ikke har tatt mitt berømte singelspeil triks så anbefaler jeg virkelig at du starter 2019 med det.

Du kan måle din verdi ut i fra dine egne tanker om deg selv så mye du vil, men er du ute etter en partner må du måle verdien din ut i fra hva du tror den rette for deg ser etter og ikke hva du selv ønsker.

Ta deg en god titt i speilet og studer deg selv utenfra. Hvilken verdi har du som potensiell partner? Hva slags partner tror du at du kan få slik som du er og med det livet du lever? Kanskje er det noen ting du bør ta tak på i 2019, eller kanskje du bør senke kravene dine litt? Det er ofte bare noen små justeringer som må til den ene eller andre veien.

5. Senk forventingene dine til en partner. Vi har alt for høye forventinger til andre mennesker og det hindrer oss i å la kjærligheten finne oss. Det er ingen andre som skal gjøre livet ditt bedre eller deg lykkeligere. Det finnes ingen som er perfekte eller som ikke har noe ubehagelig med seg i minneboksen eller erfaringsboksen.

6. Ikke tro du er bedre enn noen andre. Ja, du skal være stolt over deg selv og ja du skal få lov til å skryte av det du har oppnådd. Men å tro at du er bedre enn andre er ikke en positiv egenskap. VI lever i et samfunn hvor persoligheten vår får større og større dose av narsissismen, og det er ikke noe positivt. Ikke la narsissisten i deg komme for mye til overflaten og dra frem empatien litt ekstra i 2019.

Jeg ønsker alle et fantastisk 2019 og gleder meg til å følge datingverden fra sofakroken også i året som kommer.

Forøvrig en morsom oppsummering av nettdatingen fra meg i Byas i begnnelsen av 2018: https://www.byas.no/aktuelt/i/MgBG8M/-Fra-meldinger-pa-tekst-TV-til-datingapper-Slik-har-utviklingen-vart

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *